alhamdullilah

>> Saturday, July 2, 2011

mendapat tempahan yang tak putus adalah sesuatu yang memenatkan.. tapi i rasa puas.. sebab dapat buat something that i like most - baking!!! mungkin ini la job satisfaction that i'm looking for.. bukan i nak remeh2 kan keje i sebagai cikgu... it just about satisfaction... walaupun apom polka dot i yang kiut miut tu untungnya takde la seberapa.. i rasa seronok bila orang suka dengan apa yang i hasilkan, produk2 sold out semasa jualan, orang ramai bertanya resipi n bertukar pendapat tentang resepi.. i gain a lot of knowledge walaupun hanya menjual apom sebesar duit 20 sen itu... dan saya sangat suka dengan apa yang saya lakukan sekarang!!! i loike it bebeh!!!

kerja sebagai guru bukanlah sesuatu yang mudah.. i memang tabik spring pada sesiapa yang bergelar guru, tambah2 bila dapat anugerah guru pakar or guru cemerlang... sebab i sendiri rasa susah n perit menjadi guru.. tapi i sentiasa buat yang terbaik sebab i taknak nanti anak2 i pulak orang akan buat tak tentu hala ( hurmm... ANAK...???  hahaha! macam lawak je...)



credit to my sis for the awesome picture editing.. for the record, naza delizia is a collaboration of my mom, my sis and me myself... the combinations of ideas, skills n marketing strategies, able to make us standing straight to further our sales over the perimeter... alhamdulillah

rite now, we hav more plans to come.. pray for us.. wish us the best of luck!!!

do visits us on our blog http://nazadelizia.blogspot.com/

or catch us on facebook!!! (click)


NAZA DELIZIA BRINGS YOU THE SWEETNESS OF LIFE!!! ENJOY!!!

2 komenz:

eKa July 2, 2011 at 10:35 PM  

setuju...cabaran guru skang tak sama dgn guru dulu2...kadang2 rasa cam give up...tp kene igt tugas/amanah yg dipertanggungjawabkan...sempat juga awk bt apam ni ye...sy kalu balik skolah.bum tido.naknya kelas bimbingan la hape la

naza delizia July 5, 2011 at 11:56 PM  

hehehe! bukan org oder tiap2 hari.. lgpun saya tinggal ngan mak, so dia byk tlg saya.. esp bab mengemas! dah penat2 buat apom, kompem dah lembik nak mengemas.. hehehe!